од пред 2 години, 11 месеци
слика аватар

последна актвиност на Сатаниел види ги сите →

 • аватар

  Сатаниел напиша нов блог запис: Вовед во геј онлајн-дејтинг културата од пред  3 години, 3 месеци

  „Розеви списоци„ се нарекувале листите со имиња на хомосексуалци кои германските тајни служби ги воделе заради прогон и чистка на „неподобните елементи„. Да беа денес оперативни истите служби, нивната работа би била полесна од кога било. Gayromeo, gaydar, smokva се имињата на новите розеви спосоци во кои се наоѓаат профилите на [...]

 • аватар

  Сатаниел wrote a new blog post: Гејовите и економската благосостојба од пред  3 години, 4 месеци

  Каква врска имаат гејовите со стандардот на живеење? Многу директна и правопропорционална, излегува. Феноменот прв пат го објасни проф. Ричард Флорида во својата книга „Подемот на креативната класа„. Типов земал листа на голем број американски градови и ги рангирал според економската благосостојба. Прашањето било [...]

 • аватар

  Сатаниел напиша нов блог запис: Архиви од пред  3 години, 6 месеци

  Само да се пофалам дека педантно изархивирав повеќе од 100 постови у задниве, колку?, 4 години. Бреj, како лета времево. И Блогерајов не е веќе тоа што беше. Ама сеедно, да најавам дека во иднина ќе ме има далеку почесто околку до сега. Се читаме и понатаму со сите оние што се уште [...]

 • аватар

  Сатаниел и Sir Frankie Crisp се пријатели од пред  3 години, 6 месеци

 • аватар

  Сатаниел и bojan98 се пријатели од пред  3 години, 6 месеци

пријатели на Сатаниел (18) види ги сите →